Definitive Guide yangın kapısı için
Definitive Guide yangın kapısı için
Blog Article
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Panik bar yardımıyla derunerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı sahih iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde acil çıkış dokumalabilir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez endüstriyel tesislerde iki farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak karınin kullanılmaktadırlar.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil gidiş anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya namuslu birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlamlıklı çaldatmaışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın bapsı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o vakit zaruri koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.
Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat vesair kapı imalatları kabilinden değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin yetişmek üzere kullanım amacına ve kullanan kişi skorsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birçok insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu aldatmaışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.
Dairesel tasavvur, göl ayağı izini en aza indirirken mübarek dikey harekete icazet verir ve bu da onu hem ikametgâh hem bile ticari binalar için tatbikî bir seçim haline getirir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı Yangın Çıkış Kapısı kriterler boşluk önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın kapısı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden kabil.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlar.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte esrarı kat ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sebebiyle emin vasat oluşturur.